+31(0)6 51 23 67 76

info@jantienvanzuilen.nl

www.jantienvanzuilen.nl

KvK: 69032750

BTW: 101870504B01

 

Privacy

Cookieverklaring

 

Copyright © Jantien van Zuilen

Traject

‘De therapeut is deskundig, je kind de expert’

Integratieve KinderCoaching, -Counseling en -therapie is een kortdurend traject dat bestaat uit 5 tot 15 sessies van een uur. De begeleiding is specifiek gebaseerd op jullie kind. Ieder kind is immers uniek en verdient een unieke begeleiding die gericht is op het bevorderen van de kracht en groei van jullie kind.

Aan de hand van een vragenlijst, die ik van te voren opstuur, begin ik met een intakegesprek. Ouders en opvoeders zijn belangrijke hulpbronnen, die een essentiële rol vervullen in de begeleiding. Door de gesprekken met jullie wordt een proces in gang gezet dat de relatie tussen jullie en je kind versterkt.

Vervolgens heb ik één keer per week een sessie van een uur met jullie kind. Samen onderzoeken we interne en externe hulpbronnen. Op welke manier houdt jullie kind problemen in stand? Welk oplossingen heeft het zelf al geprobeerd? Op grond van de interne structuur van jullie kind stem ik af op jullie kind. Zodra die duidelijk is neem ik de leiding met betrekking tot het proces met jullie kind als kompas. Dit doe ik door het beeldend vermogen en zelfhelend vermogen van je kind te stimuleren. Tijdens het spelen kunnen kinderen hun innerlijke gevoelens en sociale relaties laten zien. Door gebruik te maken van materialen, metaforen en beelden, drama- en speltechnieken, stuur ik het proces zodat jullie kind op zoek kan gaan naar de unieke oplossingen van zijn of haar probleem. Daar waar het kind vast zit ontstaat beweging.

Na 5 sessies heb ik een eind- of tussengesprek met jullie. Ik geef daarin feedback over het proces en desgevraagd coaching tips aan jullie als opvoeders. Samen besluiten we of er vervolgsessies nodig zijn.